Összes oldalmegjelenítés

2009. május 30., szombat

Hírlevél

És akkor az utazás előtti hírlevél



A baba növekedése: A kisfiúk heréi már nagy valószínűséggel teljesen leereszkedtek a herezacskóba.  Előfordul, hogy az egyik vagy mindkét here csak a szülést követően ereszkedik le, de emiatt nem kell aggódni. Ilyen esetben a herék legtöbbször az első év során maguktól leereszkednek. A magzat fejétől a popsijáig körülbelül 29 cm, nagyjából 1800 grammot nyom és most már nagyon jó eséllyel indulna, ha ezen a héten jönne világra. Kialakultak a körmei mind a kéz-, mind a lábujjain, és tisztán látható a haja, a szemöldöke és a szempillái. Az utóbbi hetek súlygyarapodását a zsírszövet vastagodásának köszönhette, de ez a rohamos növekedés fokozatosan lassul. Már képes oldalra fordítani a fejét, de most, hogy egyre több helyet foglal el a méhen belül, az eddig intenzív mozgás csökkenni kezd.



Hát mi két napja voltunk 1900 grammosak és már lassan 40 cm-ek. De hát ugye nem lehet általánosítani. Azért remélem, hogy tényleg kihúzzuk legalább a 37. hétig, úgyhogy addig még van hátra 5 hét.


És még infó a hírlevélből: „A várandós anya életében bekövetkező változások: hetente körülbelül 450 grammot hízol, aminek a fele egyenesen a babához kerül.  Születési súlyának egyharmadát-felét a következő 7 hét során szedi össze, szépen gömbölyödik, készül a méhen kívüli életre.  A zsírpárnáknak köszönhetően bőre egyre teltebb, egészségesebb kinézetű.”


Mérlegeltem reggel, jelenleg + 10,9 kg-nál tartok. Kíváncsi leszek, hogy mennyi leszek egy hét múlva, mert hát amikor, hazamegyünk a szülőkhöz, akkor van dőzsölés rendesen. Csak győzzek nemet mondani a jobbnál-jobb kajákra. Ja, és lassan utolérem Csongi súlyát is, mert ő meg fogyott…. De még mindig benne vagyok abba a súlyba, amit „szántam magamnak”, vagyis nem is híztam olyan sokat, ahhoz képest, hogy a testalkatom nem egy nádszálvékonyság…., úgyhogy örülök.


 


És akkor most reggeli, meg pakoljunk a kocsiba és induljunk haza a szülőkhöz. Ma falunapok is lesznek anyósoméknál, ott leszünk egész nap. Remélem jó kis programok lesznek… De majd jövök a beszámolóval, csak győzzem leírni!


Kellemes hosszú hétvégét mindenkinek!

1 megjegyzés:

  1. jó pihit kívánok, remélem nálatok jobb idő lesz, mert itt esik ez a fránya eső...

    VálaszTörlés