Összes oldalmegjelenítés

2009. június 23., kedd

Babahoroszkóp

Mivel július 25-re vagyok kiírva, de úgy érzem, hogy hamarabb jön a pocaklakó, így azt a két jegyet sorolom fel, amik ebbe az időbe tartoznak bele (az ikrekből meg már kiestünk…). Megjegyzem, nem igazán hiszek benne, csak érdekességképpen… aztán meglátjuk, hogy valami bejön-e … (a mi jegyeink: Csongi rák, én bak vagyok)…


 


 Rák: (06.22-07.22)


Csecsemő


Csaknem ideális gyermek; ragaszkodó és érzékeny. A családi légkör változása azonnal nyomot hagy a hangulatán, ezért a Rák baba (sokkal inkább, mint más jegyben született társai) az egyik pillanatban csupa mosoly, a másikban pedig csupa könny lehet. Legszívesebben a családtagokkal játszik. Kényes a kiságyára, amelyet személyes birodalmának tekint, ahol nem tűr meg másokat, legfeljebb a babáit és játékait, melyekkel amúgy is szívesen veszi magát körbe.


Hogy kiegyensúlyozott legyen, fontos a kielégítő alvás. Biztosítsunk számára hosszú pihenéseket is. El tudja bűvölni környezetét. Legyünk határozottak, ne engedjünk neki, mert nagyon könnyen hisztis, szeszélyes gyermek válhat belőle. Rendkívül jó étvággyal eszik. A cuppanós puszitól, az éles, határozott hangoktól, az erős zajoktól viszolyog, könnyen megijed. Szereti a kényelmet, a biztonságot, az ölelést. Rendkívül szeretetre méltó baba, a legkisebb ragaszkodást is meghálálja. Szereti, amikor etetik, s ha ilyenkor semmi sem zavarja.


Gyermek


Álmaiba menekül és a keze ügyébe eső valamennyi könyvet elolvassa. Tartsuk tiszteletben lelkivilágát. Ne legyünk türelmetlenek hosszú hallgatásai miatt. Ahogy növekszik, rendkívüli memóriára tesz szert; néha úgy tűnik, többet tud a múltról, mint a jelenről. Érzékenységgel párosuló óriási képzelőerővel rendelkezik; fantáziája és kreativitása gazdag. Különösen kedveli a meséket és a gyermekdalokat. Szüksége van arra, hogy éjjel legyen egy kis világítás a szobájában, mert így barátságosabbnak találja az éjszakát.


Szívbéli jóbarátai a teddymackók, a babák, a zenei hangokat produkáló játékok. Könnyen finnyás és válogatós lesz, e téren ezért elkerülhetetlen bársonykesztyűbe bújtatott vaskéz alkalmazása. A szófogadatlanságra a legjobb válasz: "A mama szomorú, ha ilyet csinálsz."


Kamasz


A Hold (érzékenység, megérzés) befolyása alatt áll, ezért szereti a választékos környezetet. Beszéljünk vele komolyan, de kedvesen, hogy leszálljon a realitások talajára. De ne faggassuk: tartsuk tiszteletben a világát.


Tanulás


Valószínűleg félénken és bizalmatlanul kezdi el az iskolát. Ebben a korban fejlődik ki védekező páncélja. Alatta azonban bátorság és kitartás rejlik, amely tulajdonságok segítségével előrejut az életben. Sokminden függ az iskolai környezettől és a pedagógus egyéniségétől. Ha a tanár képes felkelteni a Rák-gyermek érdeklődését, akkor kétségkívül csodákra képes. Mivel jó felfogású, nagyon hamar megérti a dolgok lényegét. Ha a fegyelem túl szigorú, zárkózottá válhat.


Pozitív személyiségvonások:


mély érzésű és odaadó, intuitív és fantáziadús, éles eszű és megfontolt, védelmező és együttérző, elegendő önbizalommal rendelkezik, álmai megvalósítására törekszik, nagylelkű.


Negatív személyiségvonások:


szeszélyes, túlérzékeny és sértődékeny, ráerőszakolja magát másokra, túlságosan ragaszkodó, nehezen szembesül a valósággal, érzékenysége érzelgősségbe fordulhat.


 



Oroszlán: (07.23-08.22)


Csecsemő


Nem könnyű eset a kis Oroszlán! Az első hónapoktól kezdve kimutatja vérmérsékletét. Dühkitörései hatásosak, de hamar elmúlnak. Ha a cumisüveg nem áll rendelkezésre, azonnal tudtára adja környezetének. Igazi egyéniség, az Oroszlán bébire mondják, hogy van benne valami plusz. Mosolygós, szereti produkálni magát, szórakoztató jelenség, s igyekszik másokat is jókedvre deríteni. Imádja, ha a figyelem középpontjában lehet.


Gyermek


Cselekvésre van szüksége! Ha szülei pihenésre és derűs nyugalomra vágynak, akkor hamar rá kell döbbenniük, hogy a kis Oroszlánnal ez nem megy. Már nagyon korán társas lény, de a magány sem riasztja el, ugyanis ő az, aki dönt, hogy egyedül akar-e maradni vagy sem. Mindig talál valakit, akivel beszélgethet. Derűs természete és hirtelen felbuzdulása már nagyon hamar megmutatkozik, s mindig kifejezetten bájos. Szervezőkészsége szintén korán megnyilvánul, de a szülőknek figyelniük kell gyermekük vezérségre irányuló hajlamát, még mielőtt móresre tanítaná az egész óvodát.


Magabiztossága azonban nem olyan erős, mint amilyennek látszik, s meglepően könnyű lelohasztani a fiatal Oroszlánt - talán az is elegendő, ha egy jóindulatú felnőtt komolyan kritizálja egy-egy munkáját. Ha erre sor kerül, a bírálat kedvesen, humorosan hangozzék el, különben súlyosan megbánthatjuk önérzetében. Rá kell nevelni arra, hogy meghallgassa mások véleményét, még ha nem is ért egyet vele. Így talán kisebb a valószínűsége annak, hogy olyan felnőtt lesz, aki rögeszmékkel bástyázza magát körül.


Ugyanígy le kell építeni makacsságra való hajlamát. Próbáljuk ezt megkülönböztetni az eltökéltségtől, amely természetesen üdvözlendő és támogatandó. Lelkesedése sosem apad ki, ha a gyerek érdeklődik valami iránt, valószínűtlen, hogy valaha is abbahagyja. Így hát érdemes és rendkívül fontos bátorítani már az első kedvteléseket. Mindig is az élet napos oldalára vágyik majd, hajlamos a bolondozásra, de nagyon makacs természetű. Jellemző rá az Oroszlán-jegyből a függetlenség imádata, a kalandvágy. Ezért is kell figyelemmel tartani ha játszik, mert könnyen elkalandozhat másfelé. Barátkozó típus, de mindig főnök akar lenni. Kreatív, kedveli a zenés játékokat, a dobot, a xilofont. Szereti a társaságot, éhes a szeretetre. Határozott egyéniség, tudja, mit akar. Bízik magában és másokban is, igazságérzete fejlett. Nem szereti, ha a játékban csalnak, ő mindig betartja a játékszabályokat.


Kamasz


Mindenáron sikereket akar aratni! Igen büszke. Kifogásainkat négyszemközt mondjuk meg neki. Imádja, ha művelt emberek veszik körül. Fontos számára a barátság. Vállalja a felelősséget, de a tévedéseit is. Sikereihez gratuláljunk, mivel szüksége van arra, hogy érezze, szeretik, csodálják.


Tanulás


Általában az iskolai előmenetele problémamentes. Okossága révén jól dönt a pályáját illetően. A kudarcot nem tudja elviselni, ezért sikerrel végigviszi, amibe belefogott. Hajlamos bizonyos tárgyakat elhanyagolni, mondván, arra nincs semmi szüksége. Próbáljuk meggyőzni, hogy a széleskörű, általános műveltség nagyon fontos.


Pozitív személyiségvonások:


nagylelkű és melegszívű, kreatív és lelkes, széles látókörű és nyitott, hűséges és odaadó, becsületes, jó vezető.


Negatív személyiségvonások:


fontoskodó és leereszkedő, hatalmaskodó és tolakodó, merev és ellentmondást nem tűrő, túlzottan becsvágyó, fokozott önbecsülés, rugalmasság hiánya.

2 megjegyzés:

  1. Pont a mi házassági évfordulonkon születik a Bébid, ha betartja az előirásokat:)

    VálaszTörlés
  2. Most látom, hogy eddig nem írtam le, hogy mikorra is várható ez a kis csöppség... Hát meglátjuk, hogy a házassági évfordulótokig vár-e.... vagy a megérzésem miatt hamarabb jön....

    VálaszTörlés