Összes oldalmegjelenítés

2009. augusztus 5., szerda

Csak telnek a napok

Elég nyugtalanok a napjaink mostanában, szinte óránként szopizna ez a Bende baba. Éjszaka pedig elalszik, de hajnalban a hascsikarásra ébredünk, szegénykém csak erőlködik, de a puki alig akar kijönni. Pedig szedünk rá csodaszert, meg próbálom kerülni azokat az élelmiszereket, amikről eleve tudom, hogy engem felpuffaszt, meg amit már tudok, hogy nem ehetek, mert nagy valószínűség szerint nem tetszik Bogyónak. Így most a görögdinnyét is kerülnöm kell, mert az elmúlt két nap este azt ettem és másnap hajnalban jöttek a hascsikarások. Már nagyon nem is merek kísérletezni semmivel… A fürdés még mindig pancsolás, mert nem teljesen gyógyult be a köldöke, de mostmár napok kérdése és teljesen belemártjuk ezt a kis fickót a vízbe. Néha tetszik neki, nem tudja mire vélni az egészet, de aztán eltörik a mécses és akkor nincs megállás, míg nem kap cicit, addig sír, nyüszköl.


Holnap pedig nagy napunk lesz, megyünk délelőtt ügyeket intézni. Még nem tudom, hogy fogja bírni, majd az autóban fogom megetetni, meg ahol tudom. Először is elmegyünk a taj-kártyát intézni, mert még mindig nem küldték ki és már intéznénk az ellátásokat. Illetve megyünk vér- és vizeletvizsgálatra is, ide meg kell már a taj-kártyája, úgyhogy muszáj is elintéznünk. Csak ugye vártunk, hogy majd kiküldik. Tegnap viszont felhívtam őket, először nem látták a rendszerben, aztán mégis megtalálták és mondták, hogy az OEP-nál is igényelhetjük, így döntöttem amellett, hogy akkor holnap ott kezdjük a napot, a kórház mellett van úgyis. A vizsgálatok után, amit a vese-medence tágulat miatt kell intézni, elmegyünk a Magyar Államkincstárhoz megigényelni a családi pótlékot és anyasági támogatást. Ezután meg még ki szeretnék menni a munkahelyemre kivinni a gyáshoz a papírokat. Ha már egyszer felkerekedünk, akkor intézzünk el mindent… Meg akkor be is kellene vásárolni, hiszen hipermarketbe leszünk. Szóval remélem nem lesz nagyon nyűgös a napunk, bár most az elmúlt két délelőtt mindig a cicin lógott volna. Próbálkoztam a nyugtató cumival is, de kiköpi, így inkább nem is erőltetem. Majd főzök neki korán reggel köményes teát, hátha azt elfogadja, de az sem tetszik neki igazán. Szóval érdekes lesz, biztos. De majd beszámolok. Illetve délután meg megyünk a gyerekorvoshoz, az egy hónapos kontrollra, bár még van pár napunk. A védőnő is ott lesz, megnézzük mennyit nőtt, meg megkapja a védőoltást is. És akkor induljunk a napi sétára... ez még jó időben, mára lehűlt a levegő:



kicccccssssomagunk:


3 megjegyzés:

  1. Angi, a sima köményes teát én is kipróbáltam, de nem segített, sőt még rosszabb lett tőle. Próbáld meg az édesköményteát, vagy a sima kamillateát, nekünk utóbbi vált be. Nem szabad erőset csinálni, főleg a kamillából, mert meghajtja, mint Zinger a varrógépet. Csak lájtosat. Nem tudom milyen csodaszert próbáltatok, esetleg az Espumisan cseppet ajánlom, azt kisbabáknak is lehet adni. Dani is rendkívül hasfájós baba volt sajnos.

    VálaszTörlés
  2. Rendszert még ne igazán várj el, erre én is rájöttem az elmúlt időszakban. :) Most 3 hónap után van egy halvány napirendünk, de ez is néha-néha változik kicsit. Nagyon édes a kis csomagocskátok, olyan picike Bennyhez képest....hihetetlen, hogy pár hónapja ő is még ilyen pici (bár ő sosem volt ilyen pici :D ) volt, meglátod, repülnek a napok és minden nap egyre ügyesebbek lesztek. :) puszi nektek

    VálaszTörlés
  3. duma: megpróbálkozom a kamillával és az édeskömény teával. Mi az infacol-t adjuk neki, de az espumisan is fel van írva, egyelőre csak egyfajtát adunk. Vannak napok, amikor jobb, de általában mindig feszíti a pocakját valami... Pedig már a kajálásomra is igencsak odafigyelek.
    Bambi: hát már pedig nagyon várnám a kialakult kis napirendünket, de hát ez van. És igen, Benny csak a pocakban volt ekkora, de én nagyon örülök, hogy "csak" ennyivel született Bende... De azért hozzuk a lemaradást...
    Puszi nektek!

    VálaszTörlés