Összes oldalmegjelenítés

2010. január 6., szerda

Nephrológia kontroll

Mára volt időpontunk az újabb kontroll-vizsgálatnak. Mivel itt úgy működik, hogy az ultrahangot egy időpontban készítik, és ez 9-10 óra között van és a nephrológiára 10 órára voltunk hivatalosak, illetve még az izotóp eredményért is el kellett menni, ezért nem siettünk az ébredéssel. Bár, amilyen az éjszakánk volt, tudtam volna még aludni. Bende kb. kétóránként kelt, úgyhogy igazán kipihent voltam… Szóval az eredményért időben értünk, az ultrahangon se kellett sokat várni, gondoltuk, milyen gyorsan haladunk, hiszen a főorvosnál is csak egy valaki van előttünk. Persze a főorvos még sehol, aztán utánunk jött egy 6 hetes csecsemő, aki végül hamarabb került sorra, úgyhogy a rendelésnél majdnem másfél órát vártunk. Közben vizeletet is kellett gyűjteni a pelusba, amit végül nekem kellett elvinnem a laborba, mert lekéstük a leadási határidőt, ami 11:15 volt. Ja, és fél 12-kor adtuk le a mintát. Mindegy, végülis a lényeg az, hogy a jobb vesén már nem látszódik a tágulat, a bal vesén is csökkent, már nincs egy centis. Ami bíztató, hiszen egy hónapja másfél centis volt és októberben pedig több, mint két centis. Az izotóp vizsgálat eredménye is jó lett, de még nem zárható ki a reflux, így folyamatos kontroll alatt vagyunk. Legközelebb február 22-én megyünk ismét ultrahangra és nephrologiára.

És milyen jó is, hogy Csongi is itthon van:

Na jó, ez csak vicces, de gondoltam kiteszem a képet. És közben megjegyzem, hogy ez egyáltalán nem jellemző Csongira. Mármint a "rossz" része, mert tud főzni (jól is tud) és tud bánni a kisfiunkkal is.... no és nem is tör-zúz...

 

Illetve van itt még másik kép is, ahogy tornázik a kisfiunk:

 

És ahogy keresztbefordult a kiságyában:

 

És kis vigyori a játszószőnyegen:

 

Amúgy mára vett ki Csongi szabadságot, de délután elment ügyeket intézni, meg biciklit szerelni. Ma kellett volna lecsupaszítani a karácsonyfát, de mi még meghagyjuk a hétvégéig, bár lehet, hogy már Bende is unja, de néha azért még el-elnézegeti a villogó karácsonyfát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése