Összes oldalmegjelenítés

2009. július 27., hétfő

Hétfő

Most még van segítségem, hiszen anyukám tegnap este megérkezett. Csongi viszont mától visszament dolgozni. Csütörtöktől jön a nagyüzem babázásban, mert anya is hazamegy. Mondjuk a háztartásban már megvagyok, csak ha nyikkant ez a kis dinka, akkor ugrok egyből és hát ezzel lesznek majd gondjaim. Mindenesetre most próbálom kihúzni a nyüsszögését és a legvégső esetben veszem fel dajkálásra, cicizésre. Persze ma már óránként kért enni, szóval a cicin bealvásról kellene leszoktatnom valahogy. Illetve jó lenne, ha kihúzná a három óránkénti evésre, de ez még csak álom számomra. Éjszaka csikart a hasa, mert úgy összehúzta magát és aztán pukizott akkorát, szegénykém. Tegnap sok őszibarackot ettem, úgyhogy ezt kihagyom az étrendemből, mert szerintem neki nem tett jót. Ma már sárgadinnyéztem. Azzal nem volt a gond a múltkor, meg anya készített köményes teát és ivott belőle Bogyó is, úgyhogy remélem hatni fog. Meglátjuk a mai esténket is.


Csütörtökön megyünk majd a védőnénihez, újra mázsálni fogják, meg megmérik a fejét, hasát, hosszát. Megnézzük, hogy a köldöke milyen, mert mára egy kis alvadt vérdarab található az alsó részén és még mindig nem akart leesni. Pedig ma már 16 napos. Kíváncsi vagyok, hogy mikor fog leesni, mert már az esti tisztálkodás sem tetszik neki annyira. Aztán ha már normálisan fürdünk, remélem neki is meg fog tetszeni a pancsizás, és nem kínlódásként éli meg. Ha már szülés előtti héten még úszni is voltunk, gondolom tetszett neki is (meg segített is a gyors szülésben).


Tegnap kitakarítottuk a lakást, olyan jól esett, úgyhogy remélem mostmár visszatér a régi formám is. Egyébként azt mondhatom, hogy a két hét volt elég kemény szülés után, hogy regenerálódjak, mert ugye fájt az alsó-fertályam (gát, aranyér miatt), a séta is kínlódás volt eleinte, a helyben állás meg főleg, de mostanra már egyre nagyobb túrákra indulunk, meg az állás sem olyan rossz már. Szóval kezdek helyrejönni. És azt hiszem maga a szülés is kezd majd egyre szebb élménnyé formálódni, hiszen nem panaszkodhatom, elég gyorsan jött Bende baba. Na, jó, a kistesó még csak gondolatban van meg, azért legalább két évnek lennie kellene a gyerkőcök között, nem szeretnék egy picit, meg egy kicsit is nevelni. Meg valahogy jó lenne tél végére, tavasz elejére-közepére aktualizálni a köv. szülést, mert ez a nyár közepe azért nem volt olyan jó, az ősz meg ugye: egy egész nyarat kell kibírni előtte nagy pocakkal, bedagadt lábbal. Állítólag most is mondják a nagyon jó időt, de hála itt még elég kellemes a levegő, hamarosan megyünk is le sétálni. Hátha a friss levegő is megteszi a hatását és jót fog aludni ez a kis Bogyó (estére). Napról-napra egyre szerelmesebb vagyok belé, mindig meglep egy új fintorral, vigyorral (ami szerintem nem tudatos), egy pofival. Szóval imádom ezt a kis krapekot. És most be is fejezem, mert már másfél órája alszik és szerintem hamarosan kelni fog…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése