Összes oldalmegjelenítés

2009. március 19., csütörtök

Hírlevél

Úgy gondoltam, egy kicsit színesítem a blogot a hírlevéllel, amit hétről-hétre kapok. Mivel szombatonként van a hétfordulóm, így a múlt heti hírlevélből ollózok ki. Sok érdekességet leírnak benne, így a magzatról szóló cikket be is másolom. 




A magzat növekedése
A magzat feje búbjától a sarkáig körülbelül 27 centi hosszú. Mostanra teljesen kialakult a szemöldök és a szemhéj és a körmök egészen az ujjak hegyéig érnek. Most már valószínűleg hall téged. Beszélhetsz hozzá, énekelhetsz neki (keresd meg szép régi altatódalok szövegét, ha fel akarod frissíteni a memóriád) vagy próbálj meg hangosan olvasni. Egyes tanulmányok szerint az újszülöttek erőteljesebben szopnak miközben édesanyjuk a méhben töltött időszakból ismerős szöveget olvas fel. Válassz egy klasszikus gyerektörténetet, lapozd fel szüleid egyik régi kedvencét, vagy használd egyik saját könyved a polcról.




Egyelőre maradunk a két cd-nél, amit a napokban vettem, bár az altatódalos nem annyira jön be. Elkezdtem a mondókák között is keresgélni, remélem előbb-utóbb rátalálok majd a kis kedvencünkre. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése