Összes oldalmegjelenítés

2009. október 15., csütörtök

Nephrologia

Hát ez a nap is elment. Csak gyors helyzetjelentek, mert estére vendégeket várunk. Szóval voltunk reggel ultrahangon, 9-10 óra között kellett menni, nem sokkal 9 után érkeztünk, kb. negyed órát kellett várni, aztán megcsinálták az uh-t. Bogyó nagyon aranyos volt, egy kicsit sírt, de nézte a szonográfust, meg a monitort is, meg mintha direkt a dokinak sírt volna, hogy "hagyjál már azzal a hideg valamivel". Amúgy megbeszéltük, hogy ezen a napon hova fogunk menni, mit hol fognak csinálni vele, mi fog fájni. Mikor végeztünk, megnéztük az eredményt és észrevettük, hogy viszonylag „nagy” a tágulat, de mivel 10:50-re voltunk berendelve a nephrologiára a főorvoshoz, így addig várakoztunk. Illetve addig bevásároltunk gyümölcsökből a közeli hipermarketben. Ugye a 10:50-es időpont nem jött össze, mikor először mentem oda, hogy ne vigyük a sok ember közé Bendét, akkor még 9:40-es család is várakozott. Pont bekérték a beutalót én meg szóltam, hogy mikor jöjjünk vissza, mert etetni kellene a gyerkőcöt, aki 8 óra óta nem evett. Végül a fél 12-ben maradtunk. Így még sétáltunk egy kört, ahol Bende bealudt és végül nem szopiztunk, hanem visszamentünk a váróba. Hát, majdnem 1,5 órát kellett várni, és így két órás csúszással, 12:45-kor be is kerültünk, utolsók voltunk. A doki szerint se jó az eredmény, így jövőhéten mennünk kell izotópos vizsgálatra. Megmérte a vérnyomásást, rendben volt, megvizsgálta, Bende még mosolygott is. Egyenlőre megvárjuk az izotópos vizsgálat eredményét és bizakodunk benne, hogy ezután nem kell majd katéterezni Bendét, illetve műtétre sem kerül sor. Amúgy jókedvű kisfiunk van, semmi jelét nem mutatja, hogy esetleg lenne valami baja, ezért is nehéz elhinni, hogy egy 2 cm átmérőjű tágulat van a veséjén. Meg az is furcsa, hogy szülés után szépen húzódott vissza, most meg megnőtt a duplájára. Jövőhéten csütörtökön kell először a gyerekkórházba bemennünk, hogy betegyék a branült a kezébe, aztán átmenni egy másik kórházba, ahol a vizsgálatot elvégzik.


Ezután még időpontunk volt a védőnőhöz és a gyermekorvoshoz is, ahol megkapta a három hós oltását. Itt is mosolygott, pucérkodtunk egy sort, 5900gramm és 61 cm. Ugye 3000grammal és 50 cm-el születtünk, nemrég múlt 3 hónapos, tehát nagyon szépen fejlődik. Még mindig csak anyatejet iszik, illetve kaptunk fecskendőt, hogy legközelebb a K-vitamint azzal adjuk be, ha már most nem bírta meginni az anyatejjel. Ja, a szúráskor csak egy picit sírt, de hamar abba is hagyta, úgyhogy nagyon büszke vagyok rá! Most édesdeden alszik, nézem a homlokát és nyakát, remélem nem fog belázasodni. Legközelebb november 12-ére van időpontunk.

1 megjegyzés:

  1. Minden rendben lesz, ne aggódj!!! Úgy látszik, hogy a babáink kisebb nehézsségekkel kezdik az életüket, de látod, Bennynél is elmúlt a terpeszpelus időszak, nálatok is rendbe jön hamar Bende veséje!!!!!

    VálaszTörlés