Összes oldalmegjelenítés

2011. január 23., vasárnap

Fogak, alvás, napok

Még mindig nem tudok hozni újabb képet a fogról, mert hiába van napok (hetek) óta bedurranva az ínye a rágófognál, nem akaródzik kibújni. A baloldali már szépen áttörte, így egy rágófoggal már rendelkezik az urasága, de a jobb oldali úgy gondolta, hogy még várat magára.  

Alvásügyileg talán helyrerázódunk végre, igaz, vannak még mindig olyan éjszakák, amikor többször riad és ébred, ilyenkor a fogára gyanakszunk. Viszont egyre több az átaludt éjszakánk is. Nem akarok találgatni, hogy esetleg a szoptatással összehozható ez, mert ugye mostmár elhagytuk a szopizást és most jött el az idő, hogy átaludja az éjszakát. Mondjuk, ha ez az ára, akkor sem hagytam volna el hamarabb, csak hogy átaludjuk az éjszakát. Jó volt ez így és ha mostantól lesznek nyugodtabb éjszakáink, akkor annak is nagyon örülök. Pedig tényleg voltak elég rossz éjszakák is, amikor már a sírás határán álltam és ahogy sikerült visszaaludnom, biztos, hogy akkor ébresztett újra urasága. Reggelente a nagyágyban köt ki nálunk és jöhet a bohóckodás. Aztán elkezdi sorolni a neveket, anya, apa, Bembe, és csak sorolja, mintha létszámot akarna ellenőrizni. Aranyos nagyon. Néha még összekever minket, vagyis elkezdi mondani az apjának, hogy anya, anya, anya, aztán Csongi mondja, hogy apa vagyok és Bende folytatja, hogy apa, apa. Na, meg ahogy kiabál az apja után, most hétvégén nem akart leszállni róla, nagyon apás lett, bár nagyon anyás is. Néha csak úgy összebújunk hárman és akkor újra össze kell bújni és újra, mert a fiatalember összehúz minket. És mondjuk, hogy szeretjük és ő is mondja, hogy "sze". Általában az első szótagot mondogatja mindenre, néha tudom, miről beszél, néha meg nézek én is bambán, hogy most mit is akar. 

Aztán van olyan, hogy hisztizik is, mint minden gyerek ugyebár, ha nem kapja meg azt, amit szeretne. De Bende úgy hisztizik, hogy elkezdi húzni a száját, meg szemét és mondja, hogy "síííí", azaz sír. Mondjuk ha lát valaki sírni, akkor is mondja, hogy sír, de a hisztinél is mondja. A mandarint is elnevezte "danda"-nak, de a Vandát már csak úgy mondja, hogy "Va". Ha nagyon éhes, akkor nagyon mondogatja, hogy hamma-hamma. Sokmindent eszik, de pár dolgot még nem kap, viszont eljön hamarosan annak is az ideje. Imádja amúgy a hasát, néha olyan pocakos...

A bilizést is elkezdtük, vagyis inkább úgy írom, hogy követ a wc-re és ilyenkor felteszem a szűkítőt a wc-re és ráültetem. De a szobában van a kis bincije, amire ráül, méghozzá úgy, hogy előtte lehúzza a harisnyát, vagy nadrágot. Néha kicsatolom a pelusból is, de még nem csurgat bele, csak tetszik neki, hogy ő bincizik. Mondjuk 21 hónapot írnak a biliztetés elkezdésére, ami nekünk pont jó, mert tavaszodni fog és nem a hidegben kell pisiltetni. Talán nyár végére már meg is tanuljuk. 

És utánakérdeztem a bölcsinek is, mert nyáron tölti a két évet ez a kis Bogyó és hát a gyes igen kevés, ezért kénytelen vagyok visszamenni dolgozni. Szóval két bölcsödét találtam itt a közelünkben (4km belül), az egyik belvárosi, ez a kiesőbb, a másik jobban is tetszik. Egyelőre annyit tudtam meg, hogy ha útba esik a munkahely és lakás között, meg dolgozni fogok, akkor nagy a valószínűsége, hogy felveszik, de majd jelentkezni kell májusban, hogy tudjunk kezdeni szeptemberben. Meg túljelentkezés van. Azt sajnálom, hogy itt a közelünkben nincs bölcsöde, mert óvoda itt van a lakással szemben, de bölcsödét ebbe a városrészbe nem alakítottak ki. Na, mindegy, végülis útba esik munkahely és lakás között és még Csongi munkahelyétől sincs annyira messze, remélem sikerül is oda a felvétel! 

Hát most ennyit akartam, erre a pár órára még kellemes hétvégét kívánok nektek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése