Összes oldalmegjelenítés

2011. július 28., csütörtök

Két éves státusz

 


De előtte szeretnék itt is gratulálni Zitáéknak, akiknek tegnap reggel 9-kor császármetszéssel megszületett a kisfiuk: Zalán Kristóf, 2600grammal és 47,5cm-el. Egy kép az ifjúságról:



Ma kétszer fogok jönni, most Bendegúz miatt, este pedig a pocaklakó miatt!



Bendegúz két éves státusza megvolt tegnap, egy kis késéssel. Először a védőnő az én adataimat vette fel, majd jöhetett a nagyfiunk is. Már "nagyfiú", ezért ruhában állították a mérlegre, ahol 14,8-at mutatott, de mondtam, hogy a pelusban már van pisi, így 14,5kg-ot írt be a védőnő a kiskönyvbe. És 90cm a magassága. A beszélőkéje is jó, megint kis papagáj volt és mondogatta utánam a dolgokat (nem kértem, de amikor mesélünk valakinek valamit, ő is mondja utánunk a szavakat). Aztán azt is megmutatta, hogy tud rajzolni, így – miközben a tesztet töltötte a védőnő, hogy miket tud már – meg is tudta mutatni ezeket. Végül a doki is megnézte, a lábfejét mutattam, hogy egy kicsit befele sandít a jobb lába, de állítólag még nem kell vele foglalkozni,a lúdtalpat is legkorábban három éves kor után kezelik. Illetve a fütyit nézte meg a doki, ha szobatiszta lesz, lehet, kell majd metszeni, mert nem lehet lehúzni teljesen, le van tapadva. De a születése óta ez is szépen javult már és hát a szobatisztaság se mostanában fog eljönni. Próbálkozunk néha vele, de sajnos még nem teljesen hajlandó együttműködni velünk, így nem is erőltetjük. De azért vannak már pelusmentes percei/órái és néha még a bincibe is sikerül pisilnie. 


A gokartot próbálgatja, igaz, tegnap már a szomszéd lányok is kipróbálták és hát jobban is ment nekik (Vivien öt éve, Petra három). De jó lesz ez majd idővel. Azután voltunk Zita barátnőnknél is, jól eljátszottak a gyerekek, bár nem voltunk sokáig, azért Bende ma is mondogatta már, hogy "Ita"? És még a szomszéd Márton barátunkkal is sokat sétáltunk tegnap, vagyis mi szülők sétáltunk, Marci a babakocsiban (fél éves ma), Bende Csongi nyakában, aztán így jártuk a környéket. Szóval elvagyunk, megvagyunk. Ma már készülődnöm kell a holnapi napra is, mert úgy néz ki, hogy ebéd után indulunk a szüleinkhez. Egy gyors látogatás lesz csak, majd három hét múlva megyünk megint úgy, hogy én otthon maradok Bendegúzzal egy hetet és akkor kimegyünk a dédikhez is. 


És egy képet hozok, a mostani hidegek miatt előkerült a nagytakarója Bendének és hát mi más lenne a huzat mintája, mint verdák? 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése