Összes oldalmegjelenítés

2011. február 25., péntek

Havazás

Erről meg el is felejtettem írni. Tegnap óta szakad a hó. Már ott tartunk, hogy a kis mellékutcákban nincs igazán eltakarítva, így ma már kétszer lent voltunk szánkózni. Meg ugye el is takarítottuk a havat a garázs elől. Bende élvezi nagyon ezt a téli időjárást, én már kevésbé, de végülis még itt van az ideje. Csak az utána levő pocsolya ne lenne majd. Szóval ma már ebéd előtt is lementünk egyet szánkózni, illetve nemrég jöttünk fel a délutáni sétából. Motorozni is szeretett volna, de végül csak az autóját hozta ki, az azért biztonságosabb. Dobálózott a hóval és borzasztó tetszett neki, hogy elugrom előle. Aranyos volt nagyon. 

A megfázásból kezdünk kilábalni, már köhögni sem köhög annyit, úgyhogy szépen lassan gyógyulunk kifele. Próbáljuk tanítani őt egy-két szóra, hát nem mindig jön össze. A hoppá-t rendszerint hokkának mondja, bár már volt párszor hoppá is. Az autó is folyamatosan onkó, vagy ankó. Ezekkel szokott ugratni a kanapén, meg a szőnyegen, meg úgy általában imádja az ugratást. Ma a szánkóval is ugrattunk, egy-két kis emelkedő volt és hát az volt az ugrató! Bírom a búráját a kissrácnak...

1 megjegyzés:

  1. Nálunk az ország közepén egy szem hó nem esett. Próbáld a mondókákat csak úgy mondogatni játékosan neki. A kis gyerek dalokat is, mert azok játékosan indítják meg a beszédet. Jó hóember építést és szánkózást !

    VálaszTörlés