Összes oldalmegjelenítés

2011. február 23., szerda

Új szavak

A kis bogyókánknak gyarapodott a szókincstára.  

http://www.youtube-nocookie.com/v/O67esv00-CY?fs=1&hl=hu_HU&hd=1

Érdemes megfigyelni a kis kiálló szöszke tincsét, hát el tudja aludni már. Illetve még a reggeli tejberizsből is van benne, valahogy mindig azokkal az ételekkel tudja összekenni magát, ami egy kicsit ragadós. 

A verdákat sikerült napi egyszeri elindításra csökkenteni, ezután már vagy csak a minimax megy, vagy többnyire az sem, hanem játszunk, vagy lent vagyunk a levegőn. De a reggeli indítás még mindig a verdákkal megy, ébredés után már mondja a maga kis nyelvén azt, hogy ezt szeretné nézni. Mondjuk ilyenkor még csak ébredésképpen a minimax megy, majd, amikor elkezdek főzni a konyhában, akkor kapcsolom be neki a verdákat. És én sosem látom a közepét, mindig csak az elejét és végét. Na, majd talán egyszer. 

A taknyosságból és köhögésből is kezd kijönni, bár még van, hogy szívni kell az orrát, de többnyire már inkább csak fújja a zsepibe. A köhögés még megmaradt, de már ez is ritkul. 

Mostanában napközben meg szokott ijedni valamitől és ilyenkor bújik hozzám. Ha csak játszunk a nagyszobában és nincs bekapcsolva a tv, akkor ugye hallja a kinti zörejeket és hát most szinte minden nap használják a tetőre feljutó lépcsőt, ami a bejárati ajtónk mellett van és hát néha kopácsolnak is. Ilyenkor egyből ugrik hozzám, vagy felmászik a kanapéra és a sarokba ül. Mintha az lenne a búvóhelye. Még mondja is, hogy "szééé", ez a félsz-re a válasz. Elterelem a figyelmét és már játszunk is tovább, de van, hogy akár tíz percen át is az ölemben ül, illetve nem megy el az autóért, ami arrább van, hanem engem küld. Ezt az alvás miatt akartam írni, mert szerintem közrejátszik benne, hogy éjszaka felébred. Utánaolvastam pár dolognak ez ügyben és tény, hogy nem jó, ha köztünk köt ki éjszaka (én ugye elfogult vagyok), de az is tény, hogy a gyerekek huszon százaléka nem jó alvó, tehát nem vagyunk egyedül a bajunkkal. Írtam egy hosszabb bejegyzést is erről, de még nem akarom kirakni, majd talán később.

Holnap pedig megyek a szövettan eredménye miatt, már korán reggel odamegyek a bőrgyógyászatra, hátha időben végzek. Csonginak pedig pénteken szedik ki a varratokat, már alig várja. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése