Összes oldalmegjelenítés

2010. február 22., hétfő

Beszámoló

Múlt hét csütörtökön voltunk vizelet- és vérvételen, aminek az eredményéért ma voltunk. Illetve ma voltunk a kontroll ultrahangon és nephrológia vizsgálaton. A főorvos kiértékelte az eredményeket, a tágulat minimálisan csökkent (jelenleg 8 mm), a vizelete negatív, a vérvételnél pedig még mindig kimutatható az anémia. Holnap megyek a gyermekorvoshoz konzultálni, hogy mit szedjünk a továbbiakban erre, mivel a vasat abbahagytuk a szorulás miatt. Állítólag van rá valami csokis ízű szer, ami nem okoz olyan szorulást, mint a maltofer. A főorvos is meghallgatta a tüdejét, megnézte a torkát, sajnos még mindig hurutosan köhög, most még egy köptető szirupot is kaptunk, amit mától elkezdtem adni. Az egészben a legszebb az, hogy már Csongi is köhög hétvége óta, meg én is. Abba bízok, hogy nem leszünk lázasak, mert Bendének az nem tenne jót. Az orra is el van néha dugulva, így az orrsprayt és orrszívó-porszívót is használjuk.


A vérvételen, az ultrahangon és a nephrológián is nagyon ügyes volt Bende. A vérvételen ugyan sírt, de olyan ügyesen tűrte az egész procedúrát. Ma az ultrahangon pedig egy hangja sem volt, sőt a neprhológián a vérnyomásmérésnél sem, meg a vizsgálatnál sem. Nagyon büszkék vagyunk rá.


Mostanában már egyre többet forgolódik, pörögve-forogva közlekedik a szőnyegen. A mászás még nem megy, de ha már felkúszik mászó pozícióba, akkor elkezd billegni. Előbb-utóbb el is indul, csak a kezével nem tud még mit kezdeni. Aztán szombaton megtörtént az első ágyról leesés. Nem figyeltünk rá és ő pörögve-forogva le is billent. Volt ijedelem, de szerencsére nem lett nagyobb baj. A kiságyban a fekvőfelület is egy szinttel lejjebb került, mert már a felakasztható csörgőt folyamatosan le akarta szedni. De szerintem pár héten belül megint tesszük eggyel lejjebb. Ügyesen mászkál az egyik sarokból a másikba…


Itt még a felsőszinten van a matrac és unalmában elkezdte a baldahint leszedni...



Kibújt a jobb alsó foga is, így most két alsó fogacskája van már Bendinek. Kis recés és ha bekerül az ujjunk a szájába, igencsak rá tud harapni. A múltkor már próbálkozott a harapással szopizás közben, finoman kóstolgatott, hát egyből be is fejeztük. Remélem nem lesz gond majd ebből, de majd megpróbálom megtanítani neki a „nem”-et. Amúgy napközben háromszor eszik szilárd táplálékot szopizás után, még nem váltottam ki egy szopizást sem, szerintem nem is vagyunk elkésve. De ha ízlelgetni fog, hát nem tudom, mit csinálok majd. És amiket eszik már: alma, narancs, mandarin, meggy, sárgabarack, krumpli, répa, cékla, volt már őszilé, körtelé is, ja és paradicsomos burgonya (ez bébiétel). Jobb szeretem magam elkészíteni a kajáját, de ha veszünk bébiételt, figyelek az összetevőire, ne legyen benne állományjavító, aroma, tejfehérje, tartósítószer, színezőanyag. Még szinte csak olyat kóstoltunk, amibe nincs cukor, és igazából nem is ízesíteném az ételét, de mivel a nátrium szintje alacsony, egy kis sót szoktam beletenni a főzelékébe. Amúgy szeretném, ha először az alap ízeket kóstolná meg és nem lenne agyon cukrozva, sózva. Tegnap aszalt sárgabarackot pároltam és turmixoltam össze egy kis almával, eddig ízlett neki. És nemsokára a tököt kóstoltatjuk.


Múlt héten szerdán visszavittem a dokihoz is, mert a száraz köhögést felváltottuk hurutos köhögéssel. Calcimuscot írt fel, meg fenistil cseppet, meg szedni kell a többit is, amit eddig (béres csepp, c-, d- vitamin, folsav, normaflore). Illetve rinathiolt is írt fel, de a városban nem lehet kapni, viszont ma a főorvos ambroxol-q-t is írt fel, vagyis azt is váltottunk ki. És a stodalt is szedhetjük folyamatosan. Tényleg nem unatkozom ezek adagolását illetően. A stodalt mi is elkezdtük már kanalazni, hátha hatásos lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése