Összes oldalmegjelenítés

2010. február 11., csütörtök

7 hónap

Több mint 7000-szer kattintottatok erre a blogra, amit köszönök. Örülök, hogy lett ez a blog, mert nem csak a rokonság és barátok tudják nyomon követni Bende Bogyó mindennapjait, hanem lettek új barátaim is az NLC-n keresztül. A másik még, hogy ide tudok olyan videókat is feltenni, amit csak nekünk produkál még Bendi, ha közönsége van, már visszahúzódik és inkább csak szemlél. Így láthatjátok, hogy nevet, beszél, ficereg, kúszik-mászik…


És úgy veszem észre, hogy nem csak ismerősök kíváncsiak ránk, hanem ismeretlenek is. Remélem sokáig tudok még képeket, videókat hozni és írni Bende mindennapjairól.


Illetve súlyilag is átléptük már pár napja a 7000 grammot. Tegnap este már 7100 volt. Még mindig előre vagyunk, a nagykönyv szerint most 6500-nak kellene lennie.


 


Fürdés: úgy döntöttünk, hogy a fürdetés helyszínét megváltoztatjuk és a szoba helyett kiköltözünk a fürdőszobába. Ennek egyszerű oka van, mégpedig az, hogy Bende rájött, hogy lehet csapkodni is a vizet. A fürdés végeztével még tartjuk ülve egy picit, hogy játsszon is és hát ilyenkor megy a csapkodás ezerrel. Mivel az ágyon volt eddig a kiskád, ezért nem volt garantálható, hogy száraz marad az ágynemű, meg a padló. Így pár napja kiköltöztünk a fürdőszobába.


 


Kedden pedig elmentünk a gyerekorvoshoz, mert pár napja néha rájön a köhögés Bendire és úgy voltam vele, hogy inkább nézzen rá a doki, minthogy nagyobb baj legyen. Meghallgatta a tüdejét és megnézte a torkát, de szerencsére nincs nagyobb baj, mint egy kezdődő megfázásszerűség. Láza nincs, orrát nem kell szívni sokszor, szóval vigyázunk rá. Szedjük a c-, d- vitamint, a béres cseppet, a folsavat, a normaflore-t, calcimusckot és stodalt a köhögésre. Hát leírni is sok. Mivel nemrég abbahagytuk a vas adagolását, ezért hamarosan kontroll vérvételre kell menni. Ezt majd a nephrológia előtt megejtjük, hogy mire megyünk a tanácsadásra és kontroll uh-ra, meglegyen az eredménye.


 


Ma volt a védőnő is, átbeszéltük a „teljesítmény listát”, szinte mindent csinál már Bende, ami elő van írva. És még itt volt, addig Bendi elkezdett tapsolni, ezt meg is jegyezte a védőnő, hogy nagyon ügyes. Hát igen, néha gyakorolunk. Vagy legalábbis próbálkozunk.


 


És ma van hét hónapja, hogy megszületett ez a kis Bogyó! Lehetne mondani, hogy ki is várta az első fog, hogy kibújjon. Már recés és szépen látszódik, de szerintem még nem törte át az ínyét. Hát van néha kínlódás, de egyébként jól viseli. Ugyanúgy sokszor kel éjszaka (néha inkább köhög) és ugyanúgy próbálkozunk napközben egy jó időbeosztást találni, hogy legyen szopizás is és szilárd étel evése is. Már eljutottunk arra, hogy napközben háromszor kap még egyéb ételt szopizás után. Már eszi az almát, narancsot, répát, krumplit, mandarint és egy üveges almás őszibarackot is meg kóstolt már. Hamarosan próbálkozunk a sütőtökkel és meggyel is. Illetve kanalazzuk az édeskömény teát is. Haladunk ezzel is. És most készülhetünk az esti fürdésre...

2 megjegyzés:

  1. Boldog hófordulót kívánunk Bende babának!!! Ugye milyen gyorsan megy az idő? :)

    VálaszTörlés
  2. Sok boldogságot Nektek! Nemsokára futkoshattok Bende után derékszögű törzshajlításban. Az ám a mulatság!

    VálaszTörlés