Összes oldalmegjelenítés

2013. január 11., péntek

36


Hát igen, közben szülinapot is „tartottam”. Na, nem volt nagy buli, sőt, igazából semmi nem volt. Készült egy kis sütés nélküli torta, amit este meg is ettünk. Bendegúz meg hisztizett, hogy nem volt rajta gyertya, mert Ő el akarta fújni. No, hát majd nyáron fújhatja….
Ismét leesett a hó. Szeretem én a havat, olyan szép, meg a gyerekek is nagyon élvezik a szánkózást. De hogy eltakarítani nem egyszerű, az biztos. Nem is a lapátolással van gond, hanem azzal, hogy egyet megyek előre, kettőt hátra. Mivel a fiúk önállósítják magukat és hát ugrásra készen állok. De ez van a lakásban is, legalábbis a földszinten. Az emeleten már „megszokták”, hogy ha le van zárva a lépcső, akkor nem megyünk le. Viszont lent nyitott lépcsőnk van (vagy hogy is hívjam, csak az egyik részről van korlát), így mindig mászkálnának föl. Bendegúz már szépen megy le-föl, Merse is felmászik már, meg ha fogjuk a kezét, akkor lépeget is, de egyedül még azért veszélyes lenne neki. No, a hólapátolás is ilyen. Én lapátolok, Ők meg jönnek-mennek. Még az udvaron vannak, addig okés, de ha már kimennek az utcára, akkor én sem azzal törődök, hogy minél hamarabb végezzek, hanem azt figyelem, hogy a járdán maradjanak. Na, jó, ennyire nem vészes a helyzet, mert nem mennek ki az útra, csak hát megy a bohóckodás. Bendegúz leszórja Mersét hóval. Na, meg ma megszánkóztatta az öccsét, persze az egyik kanyarban lehuppant arccal előre Merse a hóba, hát azt az arcot kellett volna lefényképezni. Persze jött a sírás is. Általában délelőtt megyünk ki, hol a boltba sétálunk el, hol csak az udvaron játszunk, vagy a parkba megyünk ki. Aztán ebéd és alvás, legalábbis Mersének, majd délután még az időtől függ, hogy megyünk-e ki. Meg most a cipők vizességétől is. Bendegúznak egy téli cipője van, ami nem teljesen vízálló, így beázik. Egy nap alatt megszárad (este a radiátoron), de ha reggel vizes lesz, akkor délutánig nem mindig szárad meg. Most az enyhébb idő miatt csak délután 3-4 körül kezdtem el begyújtani és csak estig tüzeltünk, délelőtt meg elég volt az a 20 fok, amire lehűlt a lakás (esténként meg 24 körül van). Na, de majd nézni kell valami hótaposót is, a fene se tudja, meddig tart a havas telünk.
Esténként meg újabb mókázás van. Fürdés előtt le vannak csupaszítva a fiúk és megy a futkorászás a szobák között. Meg bebújnak Bende ágya alá és várják, hogy megkeressük őket. Nagyon tetszik nekik az egész, meg mi is jót szórakozunk.

És végre van internetünk is.... :-) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése