Összes oldalmegjelenítés

2012. március 14., szerda

Ortopédia

Hú, hogy én gyakrabban szeretnék jönni, mégsem tudok....

Na, szóval voltunk hétfőn Bendegúzzal ortopédián. Nem kötelezően, csak ajánlottan. Elégg lúdtalpasnak néz ki és bár még fejlődésben van az izomzat, meg tudta mondani a doki, hogy igencsak hajlamos a lúdtalpasságra. Mondjuk én is lúdtalpas vagyok, meg anno nem voltam hajlandó felvenni a betétes cipőt. Amit már ezerszer megbántam, így most Bendével reméljük nem lesz ilyen. Kaptunk egy receptet, amire tudunk cipőt csináltatni a lábára. Speckó, egyedi cipője lesz. Vagyis a méretei csak, amúgy egy sablon-szandit választottunk, mivel a kültéren majd szaladgálhat mezítláb (hepe-hupán, játszótéren), de a lakásban és a betonon majd ezt a cipőt fogja használni (remélhetőleg). És mivel egy hónap múlva lesz kész, ezért rendeltünk szandit. 9 ezer forint volt. Recept nélkül 24 ezer forint. És évente egy receptet lehet csak íratni! A gyerek lába nem nő addig? Igaz? Na, mindegy, reméljük akkor is a legjobbakat és reméljük, hogy nem lesz lúdtalpas. Menni kell gyógytornára is, 10 alkalommal. Tegnap már voltunk az elsőn. Nagyon tetszett Bendének is, meg nekem is. Itthon is gyakorolgajtuk. Pipiskedve kell járni, sarkon, aztán kupakokat kell elvinni egyik helyről a másikra, úgy, hogy a lábujjával kell megfogni, rajzolni kell a lábával, meg tépkedni egy papírt. Illetve masszírozni is kell. Kedd, csütörtök délutánonként fogunk járni!

Holnap készülünk haza a szüleinkhez, ott leszünk vasárnapig. Remélhetőleg ilyen szép időnk lesz, mint mostanában volt. Mindennap lemegyünk kétszer a játszira. Általában akkor alszik Merse is nagyobbat. Nagy örömünkre odaköltözött egy kisebb vidámpark, kisvasút, meg körhinta szerűség. Nagyon örülünk neki. Eddig sikerült nem fizetni a körhintázásért, mivel hétfőn, tegnap és ma sem volt senki, aki felügyeljen rá, így a játszótéri gyerekekek felültek rá, mi anyukák meg forgattuk. Ez így nem is lenne rossz, ha meg tudnánk oldani a körhintázást, mert amúgy sokallom az 500Ft-ot egy kb. két perces hintázásért. Monduk a vasutat nem tologattuk el, arra majd egyszer talán befiezetem Bendét. Bár meg lett beszélve, hogy a nap végén megnézzük, hogy inkább jófiú, vagy rosszfiú volt-e aznap és ha jófiú volt, akkor kap egy kis zsebpénzt, azt gyűjtögetheti és beválthatja akár a vasútra is. De eddig nem kapott zsebpénzt.... Mostanában szokása, hogy dobálózik, pedig már szinte csak a plüssöket hagytuk elöl, a többi játékát elpakoltuk. Szerencsésen fejbedobta a tesókáját is, akinek most van egy kis seb a fején... Így lett lefényképezve a személyi igazolványába. Mert közben azt is intézzük, hogy húsvétkor ki tudjuk menni a dédikhez Oromhegyesre.

Ez a kép azért kerül még pluszba be, mert egyrészt Bendegúznak borzasztóan tetszik a kismotor, húzza a gázt is és bürrög hozzá, másrészt meg Zitus barátnője is rajta van. Azt le kell írjam, hogy Bendének hölgykoszorúja van a játszótéren, ott van Zitus barátnője és húga Dorka, aztán Kitti is, meg Emese, akinek öccse van, Hunor, de még most lesz egy éves, így nem sokat tudnak játszani. Mondjuk hamarosan jönnek a játszótérre a többi gyerekek is, úgyhogy biztos talál majd fiú társaságot is!

Előkerültek már a homokozó készletek is, egy kicsit még szelektálnom kéne a darabszámon, mert így alig fér be a babakocsi aljába, mert a szatyorba jelenleg van három kisvödör, négy lapát, két gereblye és csomó forma. De majd jövőhéten azt is megcsinálom. Ma még levisszük az összeset. És akkor én megyek is pakolászni, nehogy itthon maradjon valami! Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!!!

1 megjegyzés:

  1. Érdekes ez a gyógycipő.... Daninak egyszer volt ilyen, mert az első pár gyógycipő, illetve szandi, mert Daninak szandált kértem, úgyis az oviban hordta, mert ott töltötte legtöbb időt. Szóval az első pár ilyen cipő ingyen volt. Bár az is igaz, jópár évvel ezelőtt volt. Most is olyan lúdtalpas, csoda, hogy nem gágog. :D

    VálaszTörlés