Összes oldalmegjelenítés

2010. november 19., péntek

„Mem”

Na, ez kimaradt a múltkori felsorolásból, hiszen már bőszen tudja mondani, hogy nem, vagyis „mem”. Mindegy, hogy ellentétes mondatot sorolok fel, csak válaszolgat szépen. 

Én: „Bende van kaksi a pelusban?”

mire ő bólogat bőszen, de én egyből megkérdezem: „Bende, nem kakáltál?”

mire ő egyből rávágja: „mem”.

Olyan aranyos hangsúllyal, hogy meg lehetne zabálni olyankor. Amúgy meg minek keverem össze annyira mondanivalókat…

És ha már a szavaknál tartunk, a bácsit is tudja mondani, igaz, csak „bá”, de azért lehet tudni, mikor beszél bácsiról. Meg néha még mutatja is, mint pl. tegnap az usziban, mert egy bácsi (olyan 30-as férfi volt) integetett nekünk és Bende visszaintegetett, aztán mondta, hogy bá. Meg van egy mikulásos motorja is, olyan pár száz forintos, aminél már a mikulásról leesett a feje, sőt mára már a motor kormánya is kidobásra került, de még gurul és még mindig rá lehet tenni a motorra a fej nélküli alakzatot. Szóval az is „bá”, mivel mikulás bácsi ül rajta. No és mondja a teát és a tejet is, igaz, ez is inkább „tei”, tehát mindkettő egyként hallatszik, de azért ha kérem, hogy mondja, akkor felsorolja. És ebből jött a teteje is, az meg már tetej, szóval haladunk….

Az uszi jó volt, most Bende is lubickolt. Készültek képek is, de nem igazán lettek jók. Viszont hozok mai friss képet. Míg én főztem a konyhában, addig szépen játszott Bende is. Egyszer csak megunta magát, meg a motorozást a konyhában és bement a szobába. Egy kis idő után bementem megnézni, mi ez a nagy csend és hát ezt láttam:

Elaludt ülve, kezében a teával. Ment a minimax is, azt nézte, aztán olyan jó műsor volt, hogy el is szenderedett. Általában délelőtt szoktunk mesét is nézni, hogy én tudjak haladni a főzéssel, de sokszor nem is néz rá a tévére, eljátszik az autóival. A hétvégén is kapott két újabb járgányt, még szuperálnak rendesen, azokat kell a garázsba parkolni, meg most a motoros mikulás is nyerő. Illetve a hétvégén voltunk vadasparkba is, itt voltak Csongi apukájáék és hát zárás előtt sikerült lejutnunk és körbenézni az állatseregletet. Bendének nagyon tetszett a kis kirándulás.

És ha már képek, hozok még. Ma olvasgatott is:

Csak tudományosan:

Jól meg kell nézni ezt a könyvet:

Ez mind olyan friss kép, hogy ma délelőtt készültek…

Holnap pedig megyünk megint mondókázni, most Csongi is jön, mivel ebben a hónapban most van a szombati mondókázás. És holnap keresztfiam is jön fel, mivel búvárúszóverseny lesz, ami két napos, így itt alszik nálunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése