Összes oldalmegjelenítés

2010. november 11., csütörtök

16 hónap

Ma 16 hónapja...


Egy videó a múltkori esős napról, nagyon tetszett neki a pocsolya: 

http://www.youtube-nocookie.com/v/q9V3uMSI5qY?fs=1&hl=hu_HU&color1=0x006699&color2=0x54abd6

Van a mai mondókázásról is egy kis szösszenet, de azt valamiért nem engedi feltölteni. De hozni fogom!

És egy hírlevélből, a baba 16. hónapja:

"Most már tényleg el kezdjük látni gyermekünk kialakuló személyiségét. 16 hónapos korában már saját elképzelései vannak arról, mit szeretne csinálni, enni, mivel szeretne játszani, és nem tétovázik, hogy közölje velünk véleményét. A saját bosszúságára és néha a szülőkére is, még nincs meg az a beszédkészsége, hogy ezt megtegye, és ez borzasztóan elkeserítő tud lenni számára. Megosztja velünk gondolatait és érzéseit: gagyog, mutogat, dobálja a tárgyakat és végül üvölt, miközben mi elkeseredetten próbáljuk megfejteni üzenetét. Ez egy elég nehéz időszak mindenki számára, de ne keseredjünk el. A baba hamarosan elkezd beszélni és sokkal pontosabban fogja közölni a mondanivalóját. Addig is, próbáljunk meg a dolgok pozitív oldalára figyelni: gyermekünk már tényleg közli velünk gondolatait, kommunikál, és személyisége kezd kialakulni. Ismerkedjünk meg benne örömmel azzal, ami őt különlegessé, egyedivé teszi. Ennek eredményeképpen kapcsolatunk egyre mélyebbé és eredményesebbé válik."

2 megjegyzés:

  1. Atyaég, már 16 hónapja..!

    Milyen érdekes, hogy nem is hasonlít már az újszülött Bogyóra, mégis, ha csak az első képet látnám, akkor is tudnám, hogy ő az, érted...

    Isten éltessen titeket!

    Angi, és gratulálok a blogodhoz, olyan szuper, hogy ilyen pontosan dokumentálsz mindent (pl. fogak, stb.), én már szégyellem, hogy egy csomó dolgot kihagytam.

    Csak így tovább!

    VálaszTörlés
  2. Istenem, hogy rohan az idő! :))) Az imén szurkoltunk itt neked, most pedig már kész férfi Bende. Tényleg, mennyit változott az újszülöttkori képe alig hasonlít a mostani Bogyóhoz. :) :) :)

    VálaszTörlés