Összes oldalmegjelenítés

2015. október 7., szerda

gyerekszáj és ami velünk van...

Mert találtam pár papírfecnit....

Bendegúz, ahogy reggelizünk, többnyire hétköznap "ropogót" kapnak (reggelizőpehely), mivel ez gyors reggeli itthon, és hát többnyire töltött gabonapelyhet veszünk, de néha besikerül csak a sima golyócskákat venni, erre egyik reggel megszólalt, mikor elolvadt az összes golyó a tejben: "Nem kérek több ilyen ropogót, mert úgy elolvadnak, hogy nem tudom elkapkodni őket!"

A szemüveg szárát pedig szét lehet nyitani, szerinte (persze azóta már kijavítottam).

Megint eltelt egy hónap, az oviba hol mennek, hol nem, hiába, az immunrendszerük most veszi fel a harcot (remélem, és győz is, ezután nem lesznek sokat betegek). Bendegúz konkrétan a fele időt töltötte az oviban, mint amennyit menni kellett volna. Merse kevesebbet volt beteg, de már Ő is vett ki betegszabit. Persze Bercel sem maradt ki, de hogy ő hogy viseli jövőhéttől a bölcsis beszoktatást, az jó kérdés. Meglátjuk. Mármint betegségileg. Remélem a kedve jó lesz. Már most is állandóan menne be a bátyjai után az oviban a csoportszobába, úgyhogy remélem a beilleszkedéssel nem lesz gond.

Másfél hete búcsúban is voltunk, a srácoknak nagyon tetszett, Bendegúz már kezd felnőni és elfogadja, hogy nem veszünk meg mindent, így Ő csak dodgemezni szeretett volna, meg távirányítós helikoptert venni (az is épp elég), Mersének már több minden kellett volna, de végül egy puskával beérte (meg persze dodgemezett Ő is), aztán Bercel meg egy traktort kapott (vagyis bobcat-et), meg persze Ő is dodgemezett :-)

Nagyfiúk már...

Aztán Bendegúz összevissza evett mindent, aminek az lett a következménye, hogy éjszaka elkezdett hányni, így már reggel visszaindultunk haza (amúgy ebéd után jöttünk volna át, Vajdaságba voltunk), így a doki is meg tudta nézni. Mivel elmúlt a hányás, valószínűleg csak elrontotta a gyomrát.

Voltunk ismét szemészeten, Bendegúznak még kell a szemüveg és úgy néz ki, Mersének is kelleni fog. Persze ezt csak a pupillatágítós vizsgálat után tudjuk meg. November elejére kaptam időpontot, mert miért ne, az őszi szünetbe már csak egy férőhely lett volna, így a két kicsinek meghosszabbítjuk az őszi szünetet (mivel minden reggel kell cseppenteni a szemükbe és homályosan fognak látni, nem biztos, hogy jó dolog lenne őket a közösségbe engedni). Ja, mert Bercelnek is megnézi a doktornő.

Múlthéten szüreti nap volt és Bendegúz már nagyon várta, ugyanis eldöntötte, hogy sok-sok érmet szeretne gyűjteni, legyen érem-fala. Mivel futóversenyt hirdettek, jelentkezett is rá. Nem sokat tudott készülni, mert ugye beteg is volt, meg esős az időjárás, de végül aznap csodás napsütésre ébredtünk. 300 méter volt a táv, a cél az első hely, de bármilyen érmével beérte és megcsinálta! Második lett! Nagyon büszke voltam rá! Merse pedig hatodik lett, rá talán még büszkébb voltam, mert nem is akart indulni és végig futotta, a korosztályában szerintem első lett (nyilván, hogy az első három helyet a 2009-es születésűek nyerték, így Merse a 2011-es születésével egész szép helyen végzett). És Csongit sem hagyjam ki, mert Ő is indult a 3 km-es távon, ahol 2. helyezést érte el!
Így már Bendegúznak van két érme, egy a tavalyi fociról, most meg ez a második hely. Nagyon büszke! Ahogy én is!

És hogy várta már a mai focit! Végre ez az évad is elkezdődött. Merse nem akart menni, de kiderült, hogy a kis haverja, Jenci is járni fog, így akkor Ő is kipróbálja. Meglátjuk, hogy alakul a későbbiekben.
Bendegúz még a furulyát és az angolt szeretné kipróbálni, a táncot hanyagolni szeretné, de most mégis azt mondja, hogy mégis menne. Az arany középutat próbáljuk megtalálni, hogy ne legyen terhelő a számára sem, de ha már a tehetsége adott valamihez, akkor csinálja, vagy ha nagyon nagy kedve van hozzá. A sakkot is szeretné, szóval így is már szelektáltunk, mi legyen . És inkább Ő döntsön, mint mi mondjuk meg neki.

Merse csak a lovaglást szeretné kipróbálni, úgyhogy még ez van folyamatban.

Bercel pedig csak elkezdi a közösségi életet. Majd jövök később mesélni erről is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése