Összes oldalmegjelenítés

2010. április 8., csütörtök

Ünnep után

Megérkeztünk már, csak próbálom magam utolérni. Jól teltek az ünnepek, körbelátogattuk a rokonokat, még külföldön is voltunk, mert mentünk a vajdasági rokonokhoz is. Az utazás is eltelt, bár hazafele a határ átkelés után már nagyon nyűgös volt Bende. Mondjuk ismét borult egy kicsit a napirendünk, így a határ előtt aludt, ami jó lett volna, ha a határ átkelése után időzíti. Na mindegy, majd lesz ez jobb is. Amúgy talán mára tértünk vissza a régi kerékvágásba, mert tegnap is háromszor aludt napközben. Igaz, valószínűleg azért, mert a fiatalember már mindenhol felkapaszkodik és kétszer úgy esett hanyatt, hogy a buksi is koppant. Másodjára már nagyon eltörött a mécses, így egy kis vigasztalás után be is aludt. Ma már a kiságyban próbálkozott a senékre huppanással, amit utána ki is próbált a szőnyegen. Menni fog ez, bár biztos lesznek még esések. Előszeretettel pakolászik a fehérneműs fiókban, zokni ki-be, csukogatja az ajtót is, még nem csapta oda az ujját, de szerintem ez is el fog jönni. Egyre több dolgot felismer, meg ismerkedünk az állatok hangjával is, van, amit már utánoz is, legalábbis én úgy látom. Az evéssel sincs gond, még nem váltottunk ki egy szopizást sem, de hamarosan eljön ennek is az ideje. És próbálgatunk ismét új ízeket, bár most tértünk vissza ismét a banánra, kíváncsi vagyok, lesznek-e kiütései az arcán, mivel amikor volt, akkor tájt ettünk banánt és csirkehusit. No a husit már esszük egy ideje, a banánt meg most próbáltam újra. De lassan elkezdjük kóstolni a túrót és joghurtot is.


Mostanában ha hangosan nevetek, ő is próbál utánozni, így a határ átkelésnél amikor várakoztunk, levideóztam ahogy apjával nevetnek:





És kibújt a bal felső foga is, már áttörte az ínyt, de jön utána a jobb felső is. Az alsó kettő fog hét hónapos korában bújt ki, öt nap eltéréssel, aztán egy kis csend és most megint kettő jön egyszerre, szerintem itt nem is lesz öt nap különbség.


Ma olyan szép időnk volt, hogy délután jó sokat voltunk a játszótéren, ismét hintáztunk, meg néztük a többi játszó gyereket. És nem is aludt be a babakocsiban, hanem itthon aludt a szopizás után. Ez új, mivel eddig sokszor alvás volt ugye a babakocsikázáskor, de mostanában már inkább nézelődik. Ezért is örülök, hogy lett átfordítható tolókaros babakocsink, mert ha süt a nap, akkor én egyből fordítgatom a tolókart. Így a napsütés miatt nem alszik egyből be, mert kicslezzük a napocskát... Holnapra is szép időt mond, hétvégétől viszont jön az esős idő, így remélem holnap is sokat kint tudunk lenni a szabadban. Illetve valószínűleg megyünk ismét Marci haverunkhoz, meglátjuk, lehet, hogy ott is kiköltözünk a kertbe. Aztán ha sikerül lencsevégre kapni a fiúkat, hozok képeket...

1 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyosak vagytok együtt. Látszik Bendén is : kedves, mosolygós , elégedett baba.

    VálaszTörlés