Összes oldalmegjelenítés

2013. november 28., csütörtök

1 hós státusz Bercelnek


Ma voltunk az egy hónapos státuszon Bercivel.
4600 gramm (bár ezt félreírták és csak 4060 került a kiskönyvbe, javítottam is), 54 cm. Minden vasárnap este mérünk egy súlyt fürdetés-szopiztatás előtt, így nagyjából tudtam, hogy mire számíthatok. Itt viszont pelenkában és bodyban mérték, szóval nincs még 4,6 kg, de 4,5 kg már biztosan. Az elég jónak számít, mivel 3600-al született és 3480-al jöttünk haza a kórházból. Hát igen, Ő sem akar lemaradni...
Kicsit kötött a csípője, így kérnünk kellett időpontot az ortopédiára, az új évet ott kezdjük, mivel január 2-ra kaptam időpontot.

Múlthéten is voltunk dokinál, mivel Bendegúznak feldagadt a szája. Előtte nap találtunk egy diót és azt ették meg, persze evett már diót, nem is volt eddig baj, de lehet, hogy most mégis kijön az allergiája. Úgyhogy most figyelni kell és lehetőleg kerülni az olajos magvakat. Ha meg elkezd megint dagadni, akkor mehetünk a kórházba kivizsgálásra.
Ezután meg is volt fázva egy kicsit, majd a szája sarka kiszáradt és kipirosodott, hogy most a megfázástól-e, vagy a lappadás így múlt el, nem tudjuk. Mostanra még van egy kis köhögése és fújni kell az orrát, ahogy az enyémet is, de amúgy jól van. Már nagyon várja az ovit. Készítettünk egy naptárat és minden nap levág belőle egy napot, az ovit feltüntettem a naptáron, no és a mikulást is, illetve azóta készült még egy decemberi naptár, ahol már a karácsony is fel van tüntetve. :-)
És hétvégén nyílt nap lesz az oviban, megyünk is megnézni, kíváncsiak vagyunk.
Az elmúlt napokban hetekben Bendegúz nagyon ügyesen megtanult színezni. Azt hittem, sosem fog majd ráérezni erre, mert mindig nekem kellett helyette színeznem, de most a sok kifestő könyvből olyan ügyesen színezi a formákat, hogy néha elcsodálkozom, hogy Ő csinálta. Nagyon büszke vagyok rá!

Merse pedig szorgalmasan jár a bölcsibe. Nagyon ügyes nagyfiú már, bár reggel azt veszem észre, hogy mikor bemegy a csoportszobába, akkor csak magában ül és nem játszik még senkivel. Mondjuk mondták már, hogy nem nagyon barátkozott még össze senkivel, így ne is lepődjek meg, hogy reggel még nincs cinkostárs keresés. De állítólag elvan napközben, játszik a többiekkel is, meg mikor megyünk érte délután, akkor is mindig ott csoportosul a többiekkel. Csak a reggelek.... Mondjuk lehet az is baj, hogy látom még Őt, ahogy tolom ki a babakocsit, de hétfőtől már másik csoportszobába lesznek, ott nem lesz gond, én sem látom, meg Ő sem, ahogy megyünk el.
Ma reggel végre üres lett a kis szekrénye, mivel az ovisok már nem mennek a bölcsibe, úgyhogy végre a kis labda jelhez tartozó polchoz tudtunk pakolni :-) Ma csak délig vannak, mert ezután fogják rendbe tenni a saját csoportszobájukat, úgyhogy hétfőtől már "új" helyre fog menni. Biztos furcsa lesz, neki is, nekünk is. De már nagyon várjuk, ahogy az ovit is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése