Összes oldalmegjelenítés

2013. augusztus 7., szerda

Az elmúlt hetek...

Itt a nyár, nagyon meleg van, de hát mikor legyen, ha nem nyáron? Azért már nagyon várom a hétvégi lehűlést, mert jelenleg aludni sem tudok normálisan. Légkondi nincs, úgyhogy a szobában a venti megy, meg nyitva van az ablak, de így is 30 fok van. Még szerencse, hogy az udvaron délután árnyék van és egy kicsit jár is a levegő! Viszont reggel és délelőtt nem lehet kint maradni, akkor elmegyünk boltba, meg ügyeket intézni, aztán be a lakásba, végül délután vagyunk kint.
Ma elindultam a fogorvoshoz is, már régóta kellene menni, de mindig visszatart valami. Erre ki van írva, hogy aug. 30-ig nincs rendelés. Pedig már úgy felkészültem rá. Még az EKG vizsgálat van, amit majd 20-a után cisnáltatok meg, akkor Csongi itthon lesz és nem kell vinnem magammal a fiúkat. Mert amúgy ugye mindenhova viszem őket.
Az ovinál volt szülői értekezlet, igaz, én éppen akkor voltam a fiúkkal "otthon", úgyhogy Csongi ment el. Úgy néz ki, hogy szeptember vége előtt nem kezdenek, nem fogják addig befejezni az építkezést. Viszont megvan a csoport neve: Mazsola csoport!
Nagyon aranyos lett a kép! Bemutatták a két óvónénit is, mert ugye velük még nem találkoztunk (mivel most lettek szerződtetve az új csoporta). Csonginak szimpatikusak voltak, a facebookon már én is ismerem őket, de személyesen még nem találkoztunk. Hamarosan eljön ennek is az ideje. Jaj, de várom már az ovit, remélem Bendegúz is örülni fog majd! Viszont így most csúszik Merse bölcsibe szoktatása is, ami kicsit zavar, mert nem szeretném közvetlen a tesó érkezése előtt "betolni" a bölcsibe. Jó lenne legalább egy hónap előtte, hogy oda szokjon.
Nimródról is, aki úgy néz ki, mégsem Nimród lesz. Talán mostanra megvan az új nevünk is, de még nem árulok el semmit, még ízlelgetjük mi is. Annyit elárulok, hogy maradunk a magyar neveknél és ez a név sem olyan gyakori, mint a Merse.
Én jól vagyok, izzadok ebben a melegben, de a pocakom növöget, a lakója rugdos, úgyhogy megvagyunk. Aug. végén megyek legközelebb uh-ra, illetve majd szeptemberben 4D-re, de várom már!
A kis kertünkben pedig elkezdtek beérni a dinnyék! Van görögdinnye is és három fajta sárgadinnye. Az első sárgadinnye még nem érett meg, mikor leszedtük, de azóta már igen ízletes (ahogy Bendegúz mondaná) lett. A paradicsomok is kezdenek leérni, a paprikák nem lettek szépek, sőt, abból még nem szedtünk le semmit. Ismét lett egy csomó tökünk, majd készül belőle almás töklekvár, meg a patiszon is folyamatosan érik. És lesz sütőtök is őszire :-) Meg még van sárgarépa, gyökér, dughagyma, lilahagyma és volt kukorica is, igaz, azok se lettek nagyon nagyok és szépek, de az egy sorból lett 15 finom főtt kukorica!

És a végére egy mondat Bendegúztól: "Annyira kifáradtam, hogy holnap nem tudok elmenni kalandozni!"

Hát úgy tömören ismét ennyit!
Szép napot mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése