Összes oldalmegjelenítés

2012. július 23., hétfő

Újra itthon

Két hét után...

Már vártam, azért mégis igaz a mondás, miszerint mindenütt, jó, de legjobb otthon! Gondolom sokan vannak így ezzel. Ma ráadásul hétfő van, így most visszaszokunk a régi kerékvágásba. Szombattól szoktatjuk Mersét a napi két alvásra (eddig háromszor aludt, reggel fél 9 körül egy fél órát, ebéd után egy nagyobbat, majd még négy után egy fél órácskát, most áttértünk a délelőtti 1 órás alvásra 10 óra körül, meg a délutáni 2-3 közötti alvásra, remélhetőleg itt másfél órákat alszik). Hát eléggé fárad már 9 körül, meg nyűgös, de ez a harmadik nap és eddig sikerült elhúzni az alvásidőt. Ebéd után is nyűgösködik, de végül tök jót játszunk. Most 3/4 3-kor aludt el. Az első éjszaka csak kettőször ébredt fel, viszont ma reggelre legalább négyszer, de nem vonok még le semmilyen következtetést, meglátjuk, milyen alvó lesz egy hét múlva. Így a nappali szopizások is változni fognak, de ezt még ki kell gondoljam, hogy alakuljon. Az étvágya szerencsére jó, szombat este 9,58 kg-ot mértünk. Egyre ügyesebben eszik már, a krumpli és répát már csak villával töröm át neki, illetve fél üveges kaját is megeszik együltő helyében (ez nálunk nagy szó ám!). Próbálok úgy főzni, hogy a mi ebédünkből egyen, bár van még fagyasztva egy-két adag menüje (cékla, husi, ilyenek), meg bébikaja is van, de azt sem szeretném, hogy csak az én főztömet egye meg, vagy csak a bébikaját, így néha kap abból is (főleg olyat, amit én nem főzök, pl. marhahúsos), szóval haladunk ezzel is.

Bendegúz meg nagy kópé már, három éves múlt, ugyebár. Megünnepeltük a szülinapját, ismét volt torta mindenhol, Laci tatáéknál, Kati mamáéknál, Tibi tatáéknál, sőt, kint voltunk a dédiknél is és Mari is készített a fiúknak. Mindenütt jól érezte magát, ismét aludt egyet Laci tatáéknál és Kati mamáéknál is. Itt Dari nagybátyjával megint volt egy kis balesetük, összeütköztek és hát Bende szája felrepedt, Dari feje meg bedagadt. De öt perc múlva már ment a hülyéskedés megint.

Volt egy buli is, ahova elhívtam Csonginak meglepetésként két gyerekkori barátját (négyből ketten jöttek el), elbeszélgettek. Meg voltak még ott régi ismerőseink is, gyerekekkel, így volt játszópajtása Bendének és Mersének is! Meg kemencében sütöttünk kenyérlángost, meg pizzát, meg tepsis-húsos krumplit. Finom volt. Meg beszélgettünk és fürdőztünk egy jót. Bendegúz is most tér vissza a szokásos rutinhoz, a nagyiknál nem nagyon akart aludni napközben, most ezt is bepótolja, mert szombaton több, mint három órát aludt.

Holnap megyünk a három éves státuszra is a védőnőhöz. Meg a héten még a bőrgyógyászatra kell visszamenni, Mersének és nekem is kontrollra kell menjünk. Jövőhéten meg hasi uh-ra Mersével ismét. És elméletileg más egyéb orvosi vizsgálat nincs is, remélhetőleg nem is lesz beteg egyik sem...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése