Összes oldalmegjelenítés

2012. április 14., szombat

Sok minden

Sok minden történt az elmúlt egy hét alatt. Volt húsvét, volt betegség, utazás, rokonlátogatás, hazautazás, visszazökkenés az itthoni kerékvágásba. Kezdjük az elején. Húsvét előtti pénteken mentünk haza a szüleinkhez, már akkor fájlalt valamit a szájában Bendegúz, azt hittem, hogy ráharapott a nyelvére. Viszont az első éjszaka sokszor felébredt és csak mutogatta a száját, így gondoltuk, hogy vagy szájfertőzése lett, vagy torokgyulladása, így az első nagyiknál töltött napunkat az ügyelettel kezdtük. Torokgyulladása lett Bendének, Mersének akkor még nem volt semmi baja. Kapott gyógyszert, kiváltottuk, majd szépen lassan Merse is beleesett, akit végül kedden vittünk el az ottani dokihoz. Mivel úgy terveztük, hogy együtt megyünk locsolkodni hétfőn, ezért próbáltuk kúrálni a fiúkat, de hát Merse pont az előtte levő éjszaka lázasodott be és elég nyűgös is volt. Végül csak Bende és Csongi mentek el piros tojást gyűjteni. A kedvük szerencsére jó volt a fiúknak ennek ellenére, mondjuk Merse kicsit nyűgösebb volt, de azt leszámítva elvoltunk.

A húsvét jól telt, legalábbis a fiúk elmondása szerint. Nem sok helyen voltak, csak pár rokonnál, így is eltelt a délelőtt, illetve bőven ebéd után értek haza. Elmondta szépen a locsolóverset, kivéve egy helyen. Gyűjtött sok húsvéti tojást, csokit is, meg egy kis körhintázásra valót. Vagyis inkább bicikliülésre valót. Igaz, már megvettünk egyet, még húsvét előtt megelőlegeztük nekik, de kell még egyet venni, mert nyáron már valószínűleg ülni fog Merse is és mehetünk majd bicóval ide-oda (főleg ilyen benzinár mellett). Egyenlőre az ülésem mögötti bicóülést vettük meg, még majd megnézzük, mi lesz a legjobb, ha csak én megyek velük (a kormány előttre, vagy a vázra elém). De visszatérve a húsvétra, eltelt, aztán még kimentünk a dédikhez is. Ott aludtunk egy éjszakát, a déditata még most látta először Mersét. Bendegúznak tetsztett megint minden, cumisüvegből etette a kisbirkákat, segített dédimamának a tyúkok körül is, úgyhogy nem panaszkodhattak. Végül szerdán délután jöttünk haza.

Csütörtökön elvitte Csongi Mersét a bőrgyógyászatra, a fején levő hemangioma miatt. Egyenlőre nem kell vele semmit sem csinálni, három hónap múlva megyünk kontrollra. Igazából le lehetne szedetni, lézerrel, vagy fagyasztással, vagy injekcióval, vagy műtéttel, de elméletileg ez majd visszazsugorodik. Csak idő kérdése. Ha most drasztikusan változna a mérete, akkor mehetnénk egyből vissza a dokihoz. Én mindeközben Bendegúzzal elmentem az ortopédiára, de kiderült, hogy nem rendelnek. Úgyhogy elmentünk a postára és felvettük a levelet, amit az oviból küldtek. Sajnos nem vették fel a nagyfiút idén ősztől, túljelentkezés miatt. Ha jól hallottam, 140-en jelentkeztek a 70 helyre. Voltak olyanok is, akik már bölcsibe járnak és dolgoznak a szülei, mégis elutasították őket. Hát ezért nem adjuk be a fellebbezést, mert én mégis itthon maradok velük, másnak meg nagyobb szükség van a helyre. Persze Bendének kellene a társaság, de majd kitalálunk valamit...

Hát úgy tömören ennyi történt velünk. Készülünk a keresztelőre is, április végén lesz, a hely már lefoglalva, a meghívók odaadva, még egy-két dolgot kell intézni, aztán már csak a ceremónián kell átesnünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése